Sosyal Diyalog

SOSYAL DİYALOG

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği’nin yürüttüğü bir Erasmus+ KA347 projesi olan ve Türkiye Ulusal Ajansı vasıtasıyla Avrupa Komisyonu tarafından hibelendirilen Sosyal Diyalog ile Kariyer 4.0 adlı projenin zirve programı 20 Eylül 2021 tarihinde Altındağ Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 6 ay süren proje faaliyetlerinin kapanışında 70 üniversite öğrencisi sorunlarını ve çözüm önerilerini aktarmak için karar vericilerle bir araya geldi. Türkiye’nin 7 bölgesinden Ankara’ ya gelen öğrenciler genç işsizliğe çözüm bulmak adına bir politika belgesi oluşturdular ve sundular. Proje kapsamında toplam 140 genç 3 kez Ankara' da bir araya geldi. Projenin açılış toplantısında öğrenciler ve karar vericilerle Üniversitelerin Genç İstihdamındaki Rolü konusunda panel düzenlendi.Yanı sıra Erasmus+ programı gençlere tanıtılarak projeler konusunda bilinç kazandırıldı. 2.toplantıda öğrencilere kariyer koçluk eğitimi verildi. Projenin zirvesine, Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, Ankara Ak Parti Millet Vekili Lütfiye Selva Çam katıldı. Zirve, proje koordinatörü Ece Tunç Kantemir' in proje sunumuyla başladı ve açılış konuşmalarıyla devam etti. Zirve, pek çok kamu ve özel sektör temsilcileriyle öğrenciler arasındaki soru-cevap oturumunun ardından sertifika töreni ile sonlandı.