Sanayinin Çırakları Geleceğin Yıldızları

“Sanayinin Çırakları Geleceğin Yıldızları” Projesine Ait Detaylar

“Sanayinin Çırakları Geleceğin Yıldızları” Projesi, Yeterli Sosyal Faaliyet Alanı Bulamayan Ve Serbest Zamanlarını Faydalı Bir Şekilde Değerlendirebilecekleri İmkânlardan Yoksun, 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Kapsamında Ankara’daki Mesleki Eğitim Merkezlerinde Çıraklık Eğitimi Görmekte Olan Gençlere Sportif, Sosyal Ve Kültürel Faaliyet Alanı Temin Etmek Suretiyle Gençlerin Diğer Yetenek Ve Potansiyellerinin Geliştirilmesini Ve Keşfedilmesini Amaçlamaktadır.

Proje Kapsamında Altındağ Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi, Altındağ Siteler Mesleki Eğitim Merkezi, Yenimahalle Ostim Mesleki Eğitim Merkezi, Yenimahalle Gazi Mesleki Eğitim Merkezi, Sincan Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi, Etimesgut Özkan Erdek Mesleki Eğitim Merkezi Ve Gölbaşı Mesleki Eğitim Merkezinden 14-19 Yaş Aralığında Toplamda 576 Katılımcıya Ulaşılacağı Öngörülmektedir.

Projenin Temel Faaliyetleri Şöyledir:

Açılış Konferansı

Bakanlığımız Konferans Salonunda Projenin Tüm Katılımcı Gençlerinin Yer Alacağı, Projenin Açılışının Yapılacağı Ve Bir Uzman Konferans Konuşmacısının Gençlere Mesleki Ve Özel Yaşamlarıyla İlgili Tavsiyelerde Bulunacağı Bir Açılış Konferansının Yapılması Öngörülmektedir.

• Birinci Aşama Müsabakaları

Her Mesleki Eğitim Merkezinin Birinci Belirlemek İçin Kendi İçinde Yapacağı Müsabakalardır. 7 Mesleki Eğitim Merkezinde Toplamda 132 Müsabakanın Gerçekleştirilmesi Öngörülmektedir.

• Şed Merasimi Gösterisi

Bakanlığımız Konferans Salonunda Tüm Proje Katılımcılarının Yer Alacağı Bir Ahilik Ritüeli Olan Şed Merasimi Gösterimi Sergilenecektir.

• İlçe Final Müsabakaları

Mesleki Eğitim Merkezi Birincisi Olan Çırak Takımları İlçelerindeki Paf Takımıyla İlçe Finali Müsabakasına Çıkacaklardır. Toplamda 7 İlçe Finali Müsabakası Yapılacaktır. İlçe Finallerinde Başarı Gösteren Oyunculardan Ankara Çırak Takımı Oluşturulacaktır.

• Ankara Finali Müsabakası

Ankara 19 Mayıs Stadyumunda Ankara Çırak Takımı Ve 20 Yaş Altı Türk Milli Takımı Arasında Ankara Finali Müsabakası Oynanacaktır.

• Kapanış Programı

Ankara’da En Az 4 Yıldızlı Bir Otelde Projenin Bütün Katılımcılarının Ve Protokol Katılımcılarının Yer Alacağı Bir Akşam Yemeği Düzenlenecektir. Akşam Yemeğini Müteakiben Protokol Konuşmaları Ve Ödül Töreni Yapılacaktır.