Göç ile Geldim Mutluyum Üretiyorum

Proje Adı: Göç İle Geldim Üretiyorum Mutluyum

Destek Veren Kurum: Ankara Kalkınma Ajansı-SOSYAL SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE YENİLİKÇİ YÖNTEMLER MALİ DESTEK PROGRAMI

Yılı:2016

Bütçe: 166.100,0

Proje Özeti:

Genel Amaçlar: Ankara ili Altındağ ilçesindeki Suriyeli mültecilerin toplumsal hayata entegrasyonlarının sağlanması için çözüm modelleri oluşturulması, gerçekleşmesi öngörülen projemizin genel amacıdır.

UYGULAMA FAALİYETLERİ –

1. ve 2. seviye Türkçe dil kursunun gerçekleştirilmesi NOT: Türkçe dil kursları Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü nün modüllerinden oluşan kurs planına göre gerçekleştirilmiştir.

- -Cilt bakım teknikleri kursunun gerçekleştirilmiştir

-Projenin son üç ayında en çok istihdam ihtiyacı olan 3 el sanatı mülteci kadınlara sunularak uygulaması gerçekleştirilmiştir.

-Acil durumlar için bilinmesi zaruri kilit noktaların öğretilmesi amacıyla bilgilendirme seminerleri yapılmıştır ve çift dilli bilgilendirme broşürleri dağıtılılmıştır

-Ayda bir kez müziğin ruhu dinlendirici etkisinden faydalanmak ve suriyeli mültecilerin kendilerini ülkemizde daha rahat ve daha güvenli hissetmelerini sağlamak amacına hizmet etmek maksadıyla, Türk ve Suriye müzik kültüründen eserlerin yer aldığı müzik dinletisi ve sinema günü yapılmıştır

-Mülteci çocukların sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla bir oyun atölyesi oluşturulmuştur Bu atölyede; haftanın belirli günlerinde sinema günü, resim çalışmaları, geri dönüşüm aktivitelerİ, hikaye okuma saatleri yapılması, oyun hamuru ve lego gibi araçlarla çocukların duygularını sanatsal dille aktarabilecekleri çalışmalar gerçekleştirilmiştir