Gençlerimiz Üretiyor Türkiye Kazanıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı

2014-2015

Faaliyetler:

4 ay boyunca gençlere sinema camiasında yer alan yönetmenler ve oyuncuların katılım göstereceği konferanslarla eğitimler verilmiştir. Gençlerimize sinema, senaryo, çekim teknikleri, kurgu mantığı gibi konular anlatılmıştır. Bütünüyle eğitimler ve saha çalışmaları Aydınlıkevler Ticaret Meslek Lisesi, Ostim Sanayi Bölgesi, Ostim TV ve Ostim Radyo işbirliği ile yürütülmüştür.

Atölye çalışmaları ile eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin Sanayi bölgelerinde üretim yapan işletmeler gezdirilmiştir. . Bunun yanı sıra üretim hattında çalışan gençler ve girişimci gençler ile etkileşimi sağlanmıştır. 25 kişilik katılımcı gruptan proje nihayetinde edindikleri gözlem, deneyim ve bilgiler neticesinde sanayi bölgelerinde aktif üretici ve girişimci olarak faaliyet gösteren gençleri ve o gençlerin iş hayatlarına ışık tutmak adına kısa film çekilmesi istenmiştir. Tüm yurt genelinde kısa film yarışması yapılmıştır. Kısa filmin galası yine Ankara’ da gerçekleştirilmiştir.