Ahiliği Anlat Sinema Atölyesi

AHİLİĞİ ANLAT SİNEMA ATÖLYESİ

Ahiliği Anlat Sinema Atölyesi’ne Yoğun İlgi!

Derneğimizin yürüttüğü İç İşleri Bakanlığı tarafından desteklenen “Ahiliği Anlat Sinema Atölyesi” adlı projemiz, gençlere verilen çevrimiçi dersler ile uygulamalı eğitim sonunda katılımcılarla çekilecek olan kısa filme kendilerini hazır hale getiriyor. Projede katılımcılara verilen çevrimiçi derslerin konuları gençlerin oldukça ilgisini çekiyor. Bu kapsamda senaryonun kısa film üzerindeki etkisi, senaryonun önemi, doğaçlama tekniğinin avantaj ve dezavantajları, iyi bir senaryo fikrinin nereden bulunacağını, set ortamı, set ekibi ve organisazyonu, set ekibinde kimlerin olduğu, ilgi çekecek senaryo yazımı gibi konular kendilerini gösteriyor.

Çevrimiçi Dersler Ekstra Hareketli Bir Hale Getiriliyor!

Ahiliği Anlat Sinema Atölyesi’nin çevrimiçi derslerinde, derslerden yanı sıra katılımcılara ışık olması adına ödüllü kısa filmlerin gösterilmesine de yer veriliyor. Bununla birlikte derslere konukların gelmesiyle derslerin normalden ekstra daha hareketli bir hale getiriliyor. Proje kapsamında verilen bu çevrimiçi derslerde öğrencilerin de konu hakkında teker teker fikirleri dinlenilip tartışma ortamına da yer verilerek yenilikçi fikirler aranılır hale getiriliyor. Öğrenciler senaryo yazma ile ilgili gelişmeler kaydederek hızla gelişim kazanıyorlar.