15 Temmuz Yiğitleri Sanayinin Gençleri Mersin

ESDER “Genç İşsizliğe Taraflarıyla Birlikte Çözüm Arıyor!”

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği’nin yürüttüğü bir Erasmus+  KA347 projesi olan ve Türkiye Ulusal Ajansı vasıtasıyla Avrupa Komisyonu tarafından hibelendirilen Sosyal Diyalog ile Kariyer 4.0 adlı projenin açılış programı gerçekleştirildi.  Türkiye’nin 7 bölgesinden ve 27 farklı üniversiteden bir araya gelen öğrenciler Ankara’ da 3 gün boyunca akranlarıyla evrensel bir sorun olan işsizlik konusuyla ilgili aktif çalışmalar yürüttü, kariyer gelişimleriyle ilgili uzmanlarca yürütülen panel ve seminerlere katıldı. Yanı sıra Erasmus+ programı gençlere tanıtılarak projeler konusunda bilinç kazandırıldı.

Sosyal Diyalog ile Kariyer 4.0 Projesinin Açılışını Gerçekleştirildi

Projenin 2. Günü olan 30.03.2021 tarihinde gençler ve karar verici merciler proje ortağı olan Altındağ Belediyesi Ulucanlar Cezaevi Müzesi Sanat Sokağı’ nda bir araya getirilerek aralarında diyalog kurulması sağlandı. Açılış konuşmaları; Proje Koordinatörü Ece Tunç,  ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Altındağ Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Asım Balcı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tarafından yapıldı. ''Dünyada ve Ülkemizde Eğitim Bağlamında Genç İşsizliğinin Son Boyutu'' konulu semineri; üniversite öğrencileri Beyzanur Toprak ve Büşra Canan Çiçek tarafından verildi.

“Üniversitelerin Genç İstihdamındaki Rolü”

1.oturum başkanı; Prof. Dr. Erdal Akdeve (ASBÜSİM Müdürü) olurken, panelistler; Prof. Dr. Ünsal Sığrı (OSTİM Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı), Prof. Dr. Murat Atan HBVÜ Dekan Yardımcısı, üniversite öğrencisi Nilay Arucan oldu.

“Üniversitelerde İstihdamı Artırmaya Yönelik Olarak Uygulanan Politikalar”

1. Oturuma Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Barış Alparslan’ ın moderatörlük ederken, panelistler OSTİM Teknik Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Begüm Şahin, Genç Girişimci Fatih Yıldırım ve Cihan Geçim (AGD Üniversite Komisyonu Eğitim Birimi Başkanı) konuya farklı pencerelerden bakarak gençlere ilham verdiler.

“Üniversiteler, Gençler ve İşveren Kurumlar Arası Diyalog”

1. oturumun başkanı; OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın olurken, MÜSİAD Ankara Başkanı Hasan Fehmi Yılmaz, Dijital Pazarlama Uzmanı Mesut Güner ve KOSGEB Ankara OSTİM Müdürü Hasan Şenel panelist olarak gençlere kariyer yönlendirme bağlamında tavsiyelerde bulundular. Projenin 3. günü ise sorun tespit analizleri, değerlendirme çalışmaları, ahilik konulu bilgi yarışmaları ve sosyal faaliyetler düzenlendi. Oldukça aktif ve verimli geçen projenin ilk toplantısı gençler tarafından tam not aldı.

Projenin bir sonraki toplantısında ise gençler koçluk eğitimi alacaklar, 3. toplantıda ise oluşturulacak politika belgesi zirvede tanıtılacaktır.